sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Endorfiinikänni

Wuppiduu, nyt lähti näköjään se kuuluisa "runosuoni" kukkimaan. Torstaina riitti vielä facebook-päivitys, mutta nyt on jo pakko sanoa vähän enemmän. Liikunnan ilosta ja asioiden uudelleen löytämisestä.

Torstaina kävin testaamassa yliopistoliikunnan Keskivartalo ja venyttely- sekä DanceFit-tunteja. Olipas hauskaa päästä pitkästä aikaa jammailemaan. Keskivartalotunnilla vatsalihakset todellakin löytyivät, tanssiessa liike ja musiikki täyttivät mielen. Kaiken lisäksi törmäsin opiskelukaveriini ja saimme nauttia tunneista yhdessä. Huolet unohtuivat ja olin täynnä positiivista energiaa tuntien jälkeen.

Tästä kokemuksesta innostuneena päätin lopettaa useamman vuoden kestäneen tauon Zumba-tunneista. Kun laji silloin yläaste- ja lukioaikoinani tuli muotiin, hurahdin täysin. Liikkeet olivat pääosin helppoja, joten koin tunneilla usein onnistumisen tunteita. Piti vaan antaa fiiliksen viedä ja irrotella oikein kunnolla. Hiki tuli ja suupielet nousivat korkealla korvien yläpuolelle.

Saman fiiliksen sain kokea tänään. Zumban vetovoimassa on kuitenkin yksi äärimmäisen tärkeä tekijä. OHJAAJA. Hyvä ohjaaja on pirteä ja humoristinen eläytyjä, joka päästelee ihmeellisiä äännähdyksiä ja irvistelee jumppaajille. Hyvä ohjaaja on persoona, joka antaa itsestään lähes kaiken tunnilla. Äsken tuli kyllä sellaiset endorfiinikännit että terve vaan. Tällaiselta liikunnan pitää tuntua. Nämä ovat nyt juuri niitä elämän pieniä iloja.


Endorfiinikännin resepti:
ryhmäliikuntatunti esim. zumba tai muu tanssitunti
tarpeeksi helpot (mutta kuitenkin hieman haastavat) liikkeet
huippuohjaaja 
svengaava hyvänmielen musiikki

Hyppää mukaan tunnille, vapaudu liikkeen vietäväksi ja hymyile!



Erilaiset liikunta- ja treeni-innostukseni vähän vaihtelevat kausittain. On mahtavaa löytää uusia mielenkiintoisia lajeja, mutta huippua on myös palata vanhaan ja hyväksi todettuun. "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää." Olen joskus kuullut sanottavan. Vaikka kesällä yksin treenaaminen ja salilla pumppaaminen sai aikaan hyvän olon ja mielen, täytyy todeta, että olen pohjimmiltani ryhmäliikkuja. Ryhmästä saa voimaa, lisätsemppiä ja energiaa ja tunti tulee vedettyä täysillä. Myöskin kevään toiminnallisen harjoittelun innostuksen jälkeen huomasin, kuinka kaipasinkaan tanssia elämääni. 

Tästä on kiva lähteä hyvällä mielellä uuteen viikkoon!

2 kommenttia:

  1. Nyt taidan minäkin kokeilla Zumbaa!

    VastaaPoista
  2. Zumba on niin ihanaa, oikein hyvän mielen liikuntaa!!! :)
    Itsekin tein samana päiänä tuon jalkatreenin ja zumbailun, tosin jo lauantaina. Zumbassa kyllä oli jo reidet hieman kovilla, arsinkin reggeatton biiseissä :D

    http://outikarita.fitfashion.fi

    VastaaPoista