maanantai 15. kesäkuuta 2015

Tehoryhmän turnausviikonloppu

Ihanaa kun sai taas viettää pitkästä aikaa viikonlopun Kuortaneella. Se paikka on vaan niin mahtava, vaikka eihän siellä mitään muuta ole kuin urheiluopisto. Mutta ei tarvitsekaan olla. Suuren osan elämästäni olen viettänyt siellä: lukuiset kesäleirit, rippikoulun kaksi viikkoa ja neljä vuotta lukiossa. En kyllä muista edes sellaista kesää, jolloin en olisi ollut Kuortaneella ensimmäisen vierailun jälkeen.

 
Tällä kertaa ei ollut kuitenkaan mitään ihan perinteistä kesäleiriä, vaan juuri perustetun tehoryhmän kutsuturnaus. Tehoryhmä on nuorista koostuva maajoukkueryhmien sisäinen kokoonpano, joka kokoontuu kolmesta neljään kertaa vuodessa. Tytöillä oli ensimmäinen pelileiri jo toukokuun puolivälissä Hanhivaaran keilahallilla Salossa. Pojat aloittivat nyt, ja siksi he menivät jo perjantaina, kun tytöt saapuivat vasta lauantaina. Virallisesti tehoryhmän toiminta alkaa ensi vuonna. Olen iloinen siitä, että maajoukkueryhmän toiminta ja leiritys on lisääntynyt. Yksikseen harjoittelu on välillä todella puuduttavaa. 

Kuva: Piritta Maja
Lauantaina pelattiin parikilpailua 5 sarjaa ja singleä 4 sarjaa. Parikisa mentiin lyhyellä hoidolla (Beijing 35) ja siinä onnistuin hyvin. Single piti pelata mediumilla (Athens 40), mutta koska radanhoitokone ei suostunut tekemään sitä, käytettiin kesäkisan olosuhdetta. Sunnuntaina joukkuepeliä pelattiin 5 henkisin joukkuein 2 + 2 sarjaa pitkällä hoidolla (London 44) ja päivä loppui kolmen parhaan mastersfinaaliin. Turnauksesta tuloksena pari- ja joukkuekilpailun voitot sekä mastersin 3. sija. Käytössä olleet olosuhteet ovat siis maailman keilailuliiton virallisia arvokisoissa käytettäviä öljyprofiileja. Niitä voi tutkia tästä.

Parikisan pelasin Sannan kanssa ja joukkuekisan Sannan ja Heidin kanssa jo hieman tulevaa mm-reissua ajatellen. Pelasimme kolmestaan muiden viittä vastaan niin, että kahden pelaajan pelivuorot heitimme bakerina, eli jokainen yhden ruudun vuorollaan. Oli hauskaa kokeilla hieman erilaista pelityyliä. Mietimme siinä, että pitäisi baker-tyylin maailman cup tai jokin vastaava saada takaisin pelattavaksi. Itse en ole koskaan päässyt kokeilemaan tällaisia arvokisoja, mutta niitä on kuulemma joskus järjestetty.  

Viikonloppu antoi taas paljon ajateltavaa omasta keilailusta. Paljon kehitystä on tapahtunut melko lyhyessä ajassa, mutta paljon on vielä opittavaa. Heittosuorituksessa tapahtuneet muutokset ovat vieneet eteenpäin, mutta jotkin asiat ovat kääntyneet täysin päinvastoin. Se mikä tuntui ennen helpolta, ei onnistukaan enää samalla tavalla ja se, missä olin huonompi ennen, onkin muuttunut vahvuudeksi. 

Suunnittelimme jo alustavasti mm-jengin kanssa tulevaa kisoihin valmistautumista. Loppuvuodesta tulee todella tiivis. Nyt onkin sopiva hetki pitää hieman taukoa. Ainakin kaksi viikkoa olen keilaamatta ja keskityn peruskunnon kehittämiseen.
Kuva: Piritta Maja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti