torstai 11. kesäkuuta 2015

Uutta ja ihmeellistä

Kolme vuotta sitten pääsiäisenä edustin ensimmäistä kertaa Suomea junioreiden EM-kilpailuissa. Melko tarkalleen vuosi sitten debytoin naisten maajoukkueessa Berliinin EM-kilpailuissa. Nyt minut valittiin edustamaan Suomea joulukuun alussa Abu Dhabissa pelattaviin naisten MM-kilpailuihin (linkki uutiseen)!

Olen jo pitkään mietiskellyt ja fiilistellyt bloggaamisen aloittamista ja nyt päätin vihdoin tehdä yhdestä haaveesta totta. En tiedä mitä tästä tulee, mutta koskaan ei tiedä ellei kokeile. Haluan haastaa itseni ja nähdä mihin kaikkeen pystyn. Sama juttu koskee myös urheilua. Blogi perustuu siis urheiluharrastukseeni, keilailuun. Olen keilannut 9-vuotiaasta asti ja lukioajoista lähtien se on ollut suuri osa elämääni. Pyrin kirjoittamaan kokonaisvaltaisesti urheilijan arjesta, ja ennen kaikkea siitä, millaista se on keilaajan näkökulmasta. Ehkä höpöttelen vähän muustakin, kuten hyvinvoinnista, ravinnosta sekä urheilun ja opiskelun yhdistämisestä.

Yksi syy, miksi päätin aloittaa tämän, on keilailun näkyvyyden lisääminen. Viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, miten keilailua saataisiin paremmin esille nimenomaan urheilulajina, mutta tietenkin myös harrastuksena ja ajanvietteenä. Haluan tietysti tehdä jotain asian hyväksi, joten päädyin tällaiseen ratkaisuun. Tämä on minun tapani vaikuttaa keilailumaailmaan. Opiskelen kirjallisuutta ja suomen kieltä, joten kirjoittaminen on minulle luontainen tapa ilmaista itseäni. Bloggaamalla saan kehitettyä itseäni kirjoittajana ja käsiteltyä urheiluun liittyviä asioita, sekä vaikuttaa omalla tavallani.

Jotta tästä ensimmäisestä postauksesta ei tulisi kovin pitkä, niin vielä vain lyhyt esittely minusta tähän loppuun. Olen Eliisa Hiltunen, 21-vuotias naisten maajoukkueryhmään kuuluva keilaaja. Junioreiden (ja nuorten) maajoukkueessa olin ensimmäistä kertaa vuonna 2012 ja naisten maajoukkueeseen nousin vuonna 2014. Kävin Kuortaneella urheilulukion keilalulinjan ja valmistuin sieltä kaksi vuotta sitten. Nyt opiskelen Turun yliopistossa kotimaista kirjallisuutta, syksyllä alkaa kolmas vuosi. Onnekkaasti opiskelupaikka napsahti heti ensimmäisellä yrityksellä.

Tanskassa junnujen EM-kisoissa 2012
Haaveissani tätä lukisivat myös sellaiset ihmiset, jotka eivät tiedä keilailusta paljon ja jotka voisivat ehkä kiinnostua lajista tätä kautta. Tietenkin kirjoitan tätä itselleni, mutta kuten monet bloggaajat sanovat: lukijoiden positiiviset kommentit palkitsevat eniten. Joten jos joku joskus jaksaa, viitsii tai haluaa kommentoida jotain kivaa, niin antaa mennä! Postaustoiveita saa myös esittää.

Viikonlopuksi lähden Kuortaneelle Suomen Keilailuliiton tehoryhmän leirille ja sen jälkeen alkaa kesän keilailutauko.

Mukavaa kesää kaikille ja tervetuloa blogini pariin!

P.S. Eilen Suomen miehet, Kimmo Lehtonen, Osku Palermaa ja Joonas Jehkinen, voittivat trion Euroopan mestaruuden!! Kilpailut pelataan Tanskan Aalborgissa samassa hallissa, jossa itse olin voittamassa juniorityttöjen EM- joukkuekultaa 2012. Uutinen tästä


9 kommenttia:

  1. Jee! Siistiä, että vihdoin on eka suomalainen naiskeilaaja blogi. Kerro toki kesän ohjelmasta, kun taukoa voi kerrankin pitää jo nyt, kun arvokisat on niin myöhään. Toivottavasti kirjoitat usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsotaan millaiseen tahtiin pystyn kirjoittamaan, ehkä kerran viikossa.

      Poista
  2. Hyvä alku bloggaamiseen. Hyvää kesää ja keilailua Sinulle t Raimo

    VastaaPoista
  3. Ihan mahtavaa Eliisa!! Niin mielelläni seuraan tekemisiäsi keilailun parissa ja opin siitä maailmasta kaikkea uutta ja ihmeellistä!! Anna palaa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nora! Ihanaa, että olet kiinnostunut tästä :)

      Poista