keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kesätreenejä

Kesä ja keilaajan peruskuntokausi. Tuntuu, että tällä hetkellä kiinnostaa enemmän muu treenaaminen kuin keilailu. Reilu kuukausi sitten tein ehdottomasti yhden elämäni parhaista päätöksistä: aloitin yhteistyön personal trainerin kanssa. Selvät tavoitteet ja sellainen henkilö, joka neuvoo ja potkii eteenpäin, saivat motivaation kasvamaan nopeasti. Jokaisen täytyy löytää oma tapansa liikkua. Urheilussa mukavuusalueelta täytyy tietenkin poistua, mutta mielestäni sen voi tehdä mielenkiintoisemmaksi.

Ennen salilla käyminen tuntui pakkopullalta ja enkä saanut siitä kunnolla tehoja irti. Ympäristön vaihdos ja uusi sali toivat paljon lisää motivaatiota. Esittelen sitä ehkä täällä myöhemmin. Olen ihan hurahtanut kehonpainoharjoitteluun. Ihan uskomatonta miten monipuolisesti omaa kehoa voi käyttää ja mitä kaikkia voikaan oppia. Esimerkiki erilaisia punnerruksia löytyy vaikka millä mitalla.  Voimatreeneihin kuuluu silti edelleen myös lisäpainoilla tehtäviä liikkeitä, kuten kyykkyjä, maastavetoja ja kahvakuulaliikkeitä. Pelkillä laitteilla ja painoilla pumppaamiseen en varmaan koskaan palaa, koska se ei vaan toiminut.

 

Omaan ohjelmaan kuuluu tällä hetkellä salitreeniä, lenkkeilyä, intervalleja, joogaa sekä muuta huoltavaa liikuntaa. Painotus on yläkropan ja käsien vahvistamisessa, mutta ohjelma on silti erittäin kokonaisvaltainen ja kuormittaa koko kehoa.


Onneksi on kesä ja treenejä voi tehdä myös ulkona! Pelkästään neljän seinän sisällä ei tarvitse päiviään viettää, kun käyttää vähän mielikuvitusta. Kivoja treenipaikkoja löytyy ulkoa paljon, kunhan vain uskaltautuu hyödyntämään niitä. Melkein missä vaan voi treenata!  


Suppailu eli Stand Up Paddling on ihanaa. Tänään pääsin toista kertaa elämässäni sup-laudalle ja olen ihan myyty. Se on rentoa ja mukavaa, eikä edes tunnu treeniltä. Suosittelen kaikkia lämpimästi kokeilemaan. Heh, Aurajoki ei tosin ole ehkä ihan paras paikka, mutta vettähän sekin vain on!


Halu uusien temppujen oppimiseen on kova. Ne motivoivat yrittämään uudestaan ja uudestaan, ja samalla kun oppii, niin kehittää myös kehonhallintaa. Tämä hartiaseisonta alkaa jo melko hyvin sujua, mutta siitä on vielä matkaa päällä- ja käsilläseisontaan! 




2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, suppailua oon halunnut jo kauan kokeilla! Siistiä että oot päässyt testailemaan sitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan parasta! Jos seuraa kaipaat niin voin kyllä tulla :)

      Poista