lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kuin lapsi lelukaupassa

Kun keilaaja menee ostamaan uusia keilapalloja, on fiilis kutakuinkin sama kuin lapsella lelukaupassa. Ainakin minulla. Innostus uudesta välineestä lisää treenimotivaatiota, uutta palloa täytyy päästä heti kokeilemaan. Kyllä, keilailu on nykyisin välineurheilua. Edellisellä vuosituhannella saattoi pärjätä oikein hyvin yhdellä pallolla, mutta 2000-luvulla pallojen tuotannon, pallojen materiaalien, rataöljyjen ja ratamateriaalien muutosten vuoksi kilpakeilaaja tarvitsee niitä enemmän.
Palloni hankin Sport Bowling Finlandilta. http://www.sportbowlingfinland.fi/

Keskiviikkona kävin itse päivittämässä settini ihan kokonaan uusiksi, sillä vaihdon painavampaan palloon. "Lasten pallot" (kuten maajoukkuevalmentaja sanoi) eli 14 (6,4 kg) paunaiset saivat lentää romukoppaan ja tilalle siis pykälän verran painavammat 15 paunaiset (6,8 kg). Painoa tuli lisää huikeat 400 grammaa. Ei kuulosta ehkä kovin paljolta, mutta tällaista pientä tyttöä muutos hieman kauhistutti etukäteen. Nyt se on kuitenkin tehty, eikä paluuta vanhaan enää ole. Ensimmäisten kokeilujen perusteella vaikuttaa siltä, että selviän tästä ehjin nahoin enkä pian luultavasti edes huomaa eroa. 


Mukaan tarttui neljä uutta palloa sekä muovi eli paikkopallo. Kolme niistä ovat samoja palloja, joita minulla on ollut aiemmin, koska miksi vaihtaa hyväksi havaittuja välineitä. Setissä on tällä hetkellä siis:
Storm Marvel pearl
Storm Crux pearl
Columbia300 Freeze
Roto Grip Unhinged
Hammer Amp (tehtiin aiemmin kokeilupalloksi)
ja Eboniten muovi

Lahdessa käydessäni sain ihan positiivista palautetta siitä, miltä heittoni näytti. Kesätauko vielä näkyy ja pallon paino vaikuttaa hetken aikaa suoritukseen ihan varmasti. Peruskuntokausi kuitenkin jatkuu vielä elokuun puoleen väliin asti, että saan voimatason riittäväksi tukemaan muutosta. Silti tekisi vähän mieli jo kilpailemaan... Aika näyttää, kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti